House in a Walled Garden London 2009–

The house is situated in a London suburb, close to the historic heart of the village, in a cluster of buildings around the church of St.Mary’s Barnes. The design fuses two traditions: a Scandinavian Modern low-lying architecture of monopitch roofs with that of the courtyard house. Inside, the schism is literally manifest by a split-level plan. The variety of hardscapes and landscapes created outside the house all enrich the internal spaces of the house.

Image 1

  • Front of the house
    View of the front of the house

Technical

  • Appointment: 2009
  • Construction start: 2012
  • Completion: 2014
  • Area: 560m2
  • Form of contract: Design & Build
  • Client: Private
  • Contractor: Link to Build
  • Services Engineer: AJ Energy
  • Structural Engineer: Rodrigues Associates
  • Quantity Surveyor: Emmaus
  • Landscape Architect: Mike Benyon Garden Design
  • Planning Consultant: DWD

Bibliography

  • ‘First Person’, in: Brick Bulletin, Summer 13 (2013), pp.4–5
Top ↑